Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов представи новия директор на Областната дирекция на МВР-София. Това е старши комисар Николай Спасов, съобщиха от вътрешното ведомство.

Той е назначен на поста със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев две седмици, след като вътрешният министър освободи досегашния шеф Георги Григоров и неговия заместник Веселин Георгиев заради случая с избягалия затворник Владимир Пелов, който бе убит при престрелка в Ботевград.

Областната дирекция на МВР-София се очертава като най-сложната дирекция по отношение на структура и специфика на обслужваната територия. Старши комисар Спасов е професионалист с голям опит в подобна среда. Познавам неговите качества и съм уверен, че ще справи, както го е правил и досега“, заяви Младен Маринов, подчертавайки, че очаква от служителите на дирекцията активни и бързи действия, добра комуникация и ефективно взаимодействие с органите на местната власт за разрешаване на възникналите проблеми.

„Винаги намирам начин да изпълня поставената ми задача. Искам до себе си работещ екип“, обърна се към присъстващите началници новият ръководител на МВР-София.

Старши комисар Николай Спасов допълни, че не познава вкуса на неуспеха.

Той започва работа в системата на МВР през 2008 г. Последователно е заемал различни ръководни длъжности, сред които зам.- директор на Областната дирекця на МВР във Варна и директор на Областната дирекция на МВР в Добрич.