Софийският градски съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на 18-годишния Васил Михайлов, син на заместник-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов.

Младежът е обвинен за причиняване на телесна повреда на двама мъже и закана с убийство на жена в областния град.

След задържането на Васил в социалните мрежи бяха публикувани още видеоклипове на побоища, извършени от него. Местни жители разказват, че прокурорският син е пребивал системно хора, но от страх потърпевшите не подавали жалби. Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че е готов да оглави протести, ако насилието в града не бъде спряно.

Градските магистрати посочиха, че и по двете обвинения може да се направи извод за авторство на престъплението от страна на Васил Михайлов.

Въпреки че младежът не е осъждан, и няма данни за опасност от укриване, по отношение на обвиняемия трябва да се вземе най-тежката мярка за неотклонение, защото единствено тя може в пълна степен да гарантира обществената сигурност, считат съдиите.

От събраните по делото материали може да се заключи, че този случай не е инцидентно деяние, а самоволните действия на насилие са били постоянни, мотивираха се магистратите.

"Защитавах се, няма хулигански подпубди, винаги когато съм се бил, съм бил провокиран", каза пред съда 18-годишният прокурорски син.

В съдебната зала присъстваше и баща му - заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов. Той обаче отказа да коментира поведението на сина си пред журналистите.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.