Битов скандал, назрявал назад в годините, е причина за убийството в центъра на София, в близост до Женския пазар. Това съобщи пред журналисти Николай Станчев от СДВР.

Причината за инцидента е монтиране на междинна врата в коридор, сочат първоначалните данни.

И по-рано има подавани сигнали за предишни конфликти между двамата, заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова. Затова тече и разпит на редица свидетели. Ще има проверка и дали институциите са реагирали по сигналите.

Засега прокуратурата разследва умишлено убийство с оръжие, за което няма разрешително. Соченият за извършител е задържан близо до мястото на инцидента.

Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в СДВР. На място незабавно са пристигнали градският прокурор на СГП заедно със заместник-градски прокурор, ръководещ отдел "Криминален" на СГП. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая.

В рамките на законовите си правомощия СГП ще извърши всичко необходимо, за да бъдат изяснени причините за извършване на убийството и да бъде осигурено пълно, обективно и всестранно разследване.

Сигналът за инцидента на ул. "Стефан Стамболов", близо до Женския пазар в София, е подаден в 12:05 ч. На него са се отзовали полицейски екипи. Простреляният е откаран в болница "Пирогов", но е починал преди да му бъде оказана помощ, посочи Станчев. Той допълни, че има свидетели на инцидента. По техните данни ще бъдат уточнени конкретните причини за конфликтите между тях, посочи градският прокурор.