41-годишен мъж беше прострелян и издъхна на място в района на Женския пазар в София. Сигналът до МВР е подаден минути след 12 ч. от жената, която живеела на семейна начала със застреляния, потвърдиха пред Dir.bg от вътрешното ведомство. 

Вижте още снимки

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, като униформените са задържали предполагаемия извършител - 62-годишен мъж.

Снимка: Булфото

По първоначална информация жертвата е била простреляна в главата. Криминалистите не уточняват какво е огнестрелното оръжие.

Районът на стрелбата е блокиран, извършва се оглед и следствен експеримент.

Снимка: Булфото

Причините за стрелбата се уточняват. По неофициални данни убиецът и жертвата му са били съседи. По-възрастният мъж е бивш военен, преди време работил като шофьор на маршрутка, а между него и застреляния от дълго време имало битов конфликт. Жертвата искал да се монтира допълнителна врата на входа, но стрелецът бил против. Вероятно това е станало причина и за стрелбата, съобщава БНТ.

Живущи в сградата разказаха пред "24 часа", че престъплението е извършено пред очите на съпругата на 41-годишния мъж. Двамата имат две деца, като едното още не е навършило една година.