МВР потвърди: Битов скандал, назрявал в годините, е довел до убийството в София

И по-рано има подавани сигнали за предишни конфликти между двамата съседи, заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета и се чудя. Какви хора живеят в България. Какво общо имат спорове, кооперации, кой какво направил, коя институция не реагирала след като има убийство и убиецът е ясен. Дело и затвор до живот.

В Германия петно на паркинга да направиш ти викат полиция и плащаш глоба. Тук ще ми монтира врата на общи части, ще си хвърля боклука на улицата, ще вдига шум ,когато си иска... Като няма ясни закони или пък има, ама не ги спазваш - да те стрелят. Омръзнали ми е 10-15% дебили да разказват играта на останалите съвестни хора.

Убиеца бил и преди случаят конфликтна личност. Да, бивш военен...като чух в първият момент новината по ТВ-то, така си и помислих. Бившите военни са олигофрени, без семейства (обичайно), сами като кучета, пият като смокове, не търпят някой да им противоречи, мислят, че цивилният свят е казарма и хората са длъжни да им се подчиняват, смятат къщата/кооперацията за казарма и всички трябва да им козируват. И като са безсилни...хоп, най-лесното е да извадят оръжието оставено им при пенсиониране. Опа, груба законодателна грешка...на тия комунистически фурашки не трябва да им се оставя оръжието при пенсиониране !!! Кога ще изменят тоя закон ?!??? А убитото момче е бяло, член на клуба на VW (имаше му снимката в Блиц-а). Та така, един млад българин погубен от един гнусен комуняга с оръжие. Явно не случайно е искал да сложи тая метална врата - да подсигури жена си и децата си от тоя изкуфял кретен с оръжие.

Баба ми викаше: - Стани, сине, военен!!! Докато разберат, че си идиот, ще си майор!!! Докато сe начудят какво да те правят — пенсионер...

Тъпи балкански копелета, за каква глупост се стрелят..... никога няма да се оправим

Какво стана с онази стрелба в подлеза??? Някой нещо знае ли?

Начи, гутен моргена е в това, че политиците нарочно правят такива закони за собствениците на жилища по блоковете, че от тях непрекъснато начи да има конфликти и скандали. Така, като се ядете един друг, нема опасност начи да грабнете сопите и да идете да трепете политици. И те начи, ще могат да си ви крадат без проблем, както е и до сега.

До това води тоталната инфантилност и некомпетентност на българските институции. Нито има на кой да се оплачеш ,нито има кой да ти обърне внимание ,камоли да ти разреши проблемите.

Няма да се учудя даже ако е имало "Ай стреляй да та видя уе"

Нищо особено! Гражданските спорове в БГ отдавна се решават по този начин!

Нито МВР, нито пркуратурата взимат мерки на подадени сигнали за битови нарушения! Затова « зъб за зъб» После оле- мале, кой ми сра в гащите и връзваме коня зад каруцата!

Боко каза , око за две - зъб за чене ?

Разбираме че положението е зле, всички ни е гадно. Но нужно ли е да стреляте по-младите. Съжалявам Ви!

Коя серия върви вече!?!

Па в някои други държави по няколко наведнъж ги стрелят.

У САЩ примерно, сепочват от забавачницата. Там на ден дават повече фира, отколкото в момента в Украйна.

Единя е искал да правипреустройство, другия е луд и е стрялял и така. Беше писано, че застреляния е искал да слага врата някъде на площадката. То сега всеки си прави каквото си иска. Моята кооперация е заприличала на френско сирене от преустройство и не знам кога ще падне.

Наистина ли в София вече се стрелят заради някаква врата? Не може да бъде, българите са културни и разбрани хора, особено софиянци...

Вероятно младият мъж е искал да подобри битовите условия, а шапкарят не е искал да прежали 100 или 200 лв. Иначе предполагам че въпросният военен идиот всеки месец дава многго повече за цигари и алкохол. Те така са научени военните: шамар да е, аванта да е. Ебаси смотаната държава, да застреляш някой за такова нещо. Такива тъпаци ката този военен трябва да ги пребиват с камъни, като в арабските държави.

Дискретно : - Огромната част жилища в Този район - СА “изкупени”. (…и Все от “неясно”#Кой ;-)

То това явно е просто поводът, а причините са се трупали с години. Ненормална работа. Помня преди може би 7-8 години четох за един случай. В Кьолн в някакъв склад двама така имали вражда от години. И един прекрасен ден на единия нещо му накривило в повече и както товарели някакъв камион с мотокарите вдигнал вилицата и се засилил да намушка другия. И късмет, че оня се усетил навреме и успял да скочи от другата страна.

Искал е да прегради общи части. Това бе е подобрение и се изисква съгласие. Кофти е, когато и съседът е луд.

Не битов скандал е причината, а това,че е един луд не е бил прибран навреме в психиатрия да се лекува. И изобщо за да грабне пистолет да стреля как е минал психотеста си? Формално? Отделно, за да стигне до тук този хахо 100% е имал и други, по-леки изцепки и никой не го е прибрал. Масово се разхождат опасно луди и докато не пречукат някой никоя институция не им обръща внимание

Да. …макар че Имам ДалечПоУжасно очакване да Е Същността…

Дружелюбно от Извора. …и Без шарж. - Съсед. ..живее в онея “лошите”Държави. …дойде лятото. …НЕзабавно цунигуни от домоУправителя ! …то Осигури му паркомясто ! ..то му Доведе майстори за ремонт. …..тръгна да си тръгва …та седнахме на узакис и салатис….по едно време Пита : - абе Замислял ли си се отн.домоуправителя и Ставащите “изненадки” в и около блока ? …честно - НЕ бях никога. ТА ! - Се оказа че Този -> му Искал колата ! ..твърдо…та до Страхуване …ясно на каква цена —> му Искал имота ! …Аналогично . + Всички неща вършени в Общи части блока - СА от Същите майстори ! (Бърза дориПовърхностна Проверка на Приятеля - Доказала че НЕ са Легитимни…а Цените им - Повече от солени.) + Този домоУправителя - Е дъ и гащи И с “нашта” палитсиъ (Ето как Става да Ни “изненадва” паяка !) , а И с Официалните Вагабонти (то мазе Няма НЕразбито). ….та очевидно Съседа от “лошите” Държави - Е научил Как да НЕ го Правят на идиот. - надявам се И НиеВсички ! ,,,ясно че НЕ днес де, хайде От утре да Е !!

Нищо не разбрах, ебати обърканото изказване!!! А БЕ МЛАДЕЖ, ИЗКАЖИ СЕ ЯСНО БЕ!!!

Ами четЕтЕ, Колега ? (...а НЕ се чеПатетЕ ;-)

То за четене се чете ама все едно писано с лайна бе, човек...

Това е дърводрискача, той толкова си може...

виж сега, това не ти е Тик-Ток. пиши нормално.

За въдворяване сте!

В WC-то ли, Колега ? …ама Кое искате Първо - да Се изтропам или Да Пусна Водата ?

БАСИ ТЪПНЯТА!!! И никой да не се чуди защо в 27 гимназии в БГ успехът от матурата по БЕЛ е "СЛАБ 2"!!!

А БЕ МЛАДЕЖ, ИЗКАЖИ СЕ НОРМАЛНО, А НЕ СЕРИ ЛАЙНА, ТОВА Е ФОРУМ, А НЕ КЕНЕФ /КЛОЗЕТ / НУЖНИК

Този бивш военен на колко ще го осъдят? Вероятно на по-малко от 6 години....

Като нищо. В състояние на афект... Изпитал страх за живота си... На онази баба дето удуши с пешкир дядото й дадоха 7 години.

Всички са за затворите. НераАзбрани, злобни същества.

Милиционерите пак нещо ни будалкат. Що не казаха направо - спор за паркомясто?

“Резултатите” на “нашта” палитсиъ и “Правни органи” ! - Престъпността Е “намалена “ ! ..от “спор” паркомясто до “битов скандал” ! ———- Продължаваме да Сме Първи на ТазиПланета по Брой органи Ред&Сигурност пер капита Реално живеещи. …ами #Кой ДъСъ Иска - ДъСъ Продължава да плаща ! НО ! —> НЕ от Моите Данъкоплатски пари .

в нашия блок има проблем и назрява конфликт. обърнали сме се към съответните институции, които пряко трябва да отговарят за проблема. Отделно писмено сме уведомили община и квартален инспектор. Отвсякъде казват, че не е тяхна работа. И като стане галимацията ние междусъседски сме си виновни и отговорни. Е за чий са ни всички правила и закони за етажни собствености. Защо да спазвам закона, като институциите са безотговорни?????????????

Добре Се вгледайте в домоУправителя и Решаващите лица. …както И С какви компании Сключват договори. ——- Масово - ДъСъ Ясно#Кой. …”бизнес” “доставчиците” /“услугите” - Хептен.

и ко? ние и в районната прокуратура сме се оплаквали.

Води до това!

Правосъдието е post factum. Превенцията е водеща.

Малоумници - всякакви. Преди 10-ина години бях председател на УС на вход с 40 апартамента. Едно момче от съседен вход ми предложи в рамките на зимните месеци да чисти снега пред входа срещу 20 лв. на месец. Разделено на 40 апартамента, бяха по 50 ст. от апартамент. Защо да се прави график, да се ангажират работещи хора или трудноподвижни пенсионери, да ринат сняг? С целия си акъл, тръгнах да обикалям апартамент по апартамент, да им обяснявам защо няма смисъл да се прави график и, че в рамките на зимните месеци ще трябва да плащат по 50 ст. НА АПАРТАМЕНТ, за да се чисти снега. Един съсед, работещ, съпругата му работеща, хора на по около 40 години, след като му обясних, ми скочи на бой. Добре, че съм 2 пъти колкото него и съм 5-6 години по-млад от него, та бързичко го респектирах. За 50 ст. на месец НА АПАРТАМЕНТ, а тогава таксата на живущ бе по 3 лв. месечно. Имаше и други несъгласни, та започнах да му давам на момчето по 20 лв. от джоба си, само и само мир да е. Иначе, когато договорих външна изолация 8 см. IPS с мазилка за целия вход БЕЗПЛАТНО, никой нямаше нищо против. А на тези, които вече си бяха направили изолация им се изплатиха суми в брой по цени на изпълнителя. Е, и едно "благодаря" не чух, де. Но това е друга тема. Жалко за човека, съболезнования на семейството. Да почива в мир!

Е че как точно си му обяснил, че да ти скочи на бой за 50 ст. Нещо или той е бил на градус, или историята е малко по друга-

Не мисля да изпадам в обяснителни режими, но в никакъв случай не съм рекетирал хора за по 50 ст. на месец, при положение, че ми се полагаше възнаграждение от 80 лв. на месец като председател на УС, които влизаха в касата на входа. Въпросът е просто неуместен. Хейт да има, нали?

Carella като станете домоуправител или касиер на вход от 50 или 100 апартамента ще разберете какви хора има. Направо няма да повярвате, че мисленето им е от преди 5000 години.

Българина е рядко тъпо животно

Да, много хора са скъпи на триците, а евтини на брашното. По-жалкото е, че дори не го осъзнават.

Почти сигурно и двамата не са българи, в тоя район живеят 90% сирийци, цигани и турци...

тва кво общо има? Българите сме абсорбирали успешно етническия модел - само погледни заглавията ежедневно- тоя утепал жена си, викнал баща си да помага да я натъпчат в куфар, оная накълцала баба си , третия държал майка си една година умрела в хола си , че да ѝ зима пенсията , че безработен от 20 години и му требвало за дневната доза ракия...

Много точен коментар, който предизвиква чувство на тъга и гняв едновременно.

Така е-липсва комуникация между хората.Сега заради едната простотия, вместо да си пият пиенето заедно, единия е там, откъдето връщане няма, а другия зад решетките

Полюцайте пак са си драпали макарите и са си бъркали в носа/гъза

Трагедия и то заради какво - битова простотия.. Но от друга страна докато се държим все едно живеем в туземска държава, и реакциите, и последствията от тях ще са туземнски -възниква разноласие, следва скандал - агресия - по-силният или този с оръжието се налага. В тази динамика липсват междинните нива, които отличават едно развито общество от случайна сбирщина на скотове. А именно като има разногласие да се води спокоен диалог с разумни аргументи без епитети , крясъци и заплахи, и да се търси решение в рамките на установените правила и закони. В случая нали има уж закон за етажната собственост? Могло е да се реши въпроса с вратата по-цивилозаво, ама единият се запънал като магаре, другият решил на пук на всичко и всички да прави каквото му харесва. Жалко за момчето, жалко за жена му и децата. Те ти на сега врата към отвъдното...

мвр обаче не е назрявало през тия години...

Добра и-лоша новина! Лошата,че-стрелецът,си е съсипал живота! Добрата,че най-вероятно е-отървал света от някаква-ОРКА!

пред поповата врата....Та, кой е добрият герой в историята?!

Да отнесе куршум в главата? Малко крайно бих казал. Но някои хора просто не разбират от дума. Не може да си строиш и заграждаш където ти е кеф по етажната собственост.

Така е, но за целта си има институции, до които да се пусне сигнал. Те да решават въпроса, а не да се прави на каубой все едно сме в дивия запад! Това, че другият е нарушил закона не дава право и този да го наруши!

Гледам че и ти нищо не си разбрал. Институциите НЕ РЕШАВАТ ВЪПРОСА, колкото и сигнала, жалби и т.н да си подал.

Е дори да не могат да решат въпросът, това не дава прово на другия да стреля по съсед. :-) Не знам кое точно не съм разбрал, но Вие явно не разбирате аз какво Ви казвам!

Ами явно е бил за бой ама не са били в една категория и по-слабият е изравнил шансовете. Нали все цитирате как Самюел Колт направил хората равни. Ами ето. Ето и какво ще стане ежедневие ако на говеда като нас се разреши свободно притежание и носене на огнестрелно оръжие - особено пък съчетано с масовото наливане и друсане.

Тия от мръсните цигани дето всички са животни ли са или са просто изключение от иначе толкова свестните "бели" българи?

Хайде стига с тея цигани бе човек. Бивш военен бил стрелецът, ти циганин военен виждал ли си?

у КЕЧ-а

Принципно битовите конфликти трябва да се разрешават от МВР

От мвр те отсвирват на секундата и те пращат в общината, в общината те отсвирват на секундата и те пращат при домоуправителя, домоуправителят те е отсвирил още преди тях. И така докато на някой му избият балансите. Иначе заплатките си ги прибират, ама работа да свършат никакъв шанс. Ако случайно на някого му идва наум да се обърне към така нареченото правосъдие, да знае че там е още по зле.

Абе много зор си дават от СГП ! Убиецът да не е член на герб/дпс?

БиЛО е неотложно преди да се стигне до убийство,а се е стигнало до него предполагам понеже са изчерпали в годините всички надежди в институциите. Сегашното е СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА. Пък те нашите институции не ги е грижа за друго, а кой е записан и кой не в домова книга и най-важното да нагласят разни фирми за платени доброзорлем ''услуги'' и до там. По добре да помогнат там, където още не се е стигнало до улично правосъдие, а страните чинно и турпеливо си чакат разрешението на писмените сигнали.

Да по-стария ще заживее зад врата с решетки, другия ще лежи в земята и защо? Защото е много вероятно и двете страни, както и мнозинството от хората да са много прости, груби и невъзпитани ! Няма моля, няма извинявай, мнението на съседа съсобственик за шума и за реда в общите части е "хорско" мнение, правилата за мирно съвместно съществуване са много важни когато някой друг ги нарушава и не значат нищо когато примитива ги нарушава. Има човекоподобни които си мислят че света се върти около тях и всички трябва да ходят на пръсти за да не ги обидят дълбоко, а по-младия вероятно си е казал - тоя дядка мога да го спукам от бой и поведението му е било от позицията на силата!

В джунглата България Закона е оръжието и насилието !

Щото В Норвегия -Брайвик или в Белгия - убитият вчера полицай не е така. Там си е нормално, ама в България - неее!

100% е някой дърт комунист се комплексирал щото любимият му Путин става за смях и решил да раздава правосъдие....

Еми тъпото си е тъпо. И ти личи.

"Битов скандал, назрявал назад в годините, е причина за убийството" Е, узрял е. Вместо превенция и даже няколко шамара, сега имаме убийство. Неглижират се тези работи. Добре, че са рядкост. Все още.

Ама младият може точно с няколко шамара да е плашел дъртия, само дето дъртият го извадил по-голям и по-корав.