Директорът на СДВР Георги Хаджиев обясни пред журналисти, че в МВР болницата са дошли хора, които са пожелали да осъществят допълнителна охрана на настанения там Стайко Стайков. Така той коментира неофициалната информация, че 7-8 гардове са нахлули в здравното заведение, където синът на бизнесмена Миню Стайков е под охрана, и са опитали да го отведат.

Било им е обяснено обаче, че това не е позволено и те са си тръгнали, уточни Хаджиев, цитиран от БТА.

Хаджиев уточни, че охраната на Стайков се осъществява от ГД "Охрана" към правосъдното министерство. Той отрече твърденията, че лицата са искали да изведат Стайков от лечебното заведение.

Стайков-младши беше настанен в лечебното заведение, след като вчера изненадващо беше приет в болница "Пирогов" след побой. Той беше издирван над три месеца чрез Интерпол, но се оказа, че е в България. Според обясненията му пред разследващите той бил отвлечен и бит. Освен това уверявал, че не знаел, че е търсен от органите на реда до предишния ден и, както стана ясно, адвокатът му е внесъл в прокуратурата заявление, че той ще съдейства. Обвинението обаче разследващите той е бил част от престъпна група заедно с баща си за нелегални цигари и ДДС измами.

Директорът на ГДНП Христо Терзийски коментира, че към настоящия момент не са потвърдени твърденията на Стайков, че върху него са били упражнени неправомерни действия. Има проверка по случая.