7-8 мъже с телосложение на охранители, предвождани от адвокат, са искали да нахлуят в стаята на задържания за 72 часа Стайко Стайков в МВР болница и да го приберат вкъщи, тъй като бил в тежко състояние.

Мъжете са били веднага спрени от полицаи и съдебни охранители, които не са ги допуснали до стаята на сина на Миню Стайков. 29-годишнит мъж бе преместен в МВР болница от "Пирогов", където бе настанен вчера сутринта.

Гардовете дори поискали те да поемат охраната на Стайков от държавните органи. До напрежение не се е стигнало и след известно време охранителите и адвоката си тръгнали от болницата, съобщи "24 часа".

От пресцентъра на МВР съобщиха, че такъв сигнал в полицията не е получаван. По неофициална информация обаче директорът на МВР болница проф. Илия Баташки вече е дал обяснение пред служители на вътрешното ведомство за случилото се. 

Стайко Стайков бе обявен официално за издирване с червена бюлетина от международната полицейска организация Интерпол в началото на октомври м.г.. Още след акцията срещу баща му Миню Стайков в началото на септември той беше обявен за издирване с международна заповед за арест по обвинението, че е член на престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и нелегално производство на цигари.