Служители на митническа мобилна група откриха и задържаха 1000 литра нелегален етилов алкохол при проверка в частен имот в района на Варна, съобщиха от агенция "Митници".

Проверката е извършена в рамките на засиления контрол срещу нерегламентираното съхранение и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието. При проверката митническите служители откриват на двора зад къщата бидони, съдържащи безцветна течност с мирис на етилов алкохол. След измерване е установено, че общото количество на откритата течност е 1000 литра с алкохолно съдържание 48 градуса. В рамките на проверката за алкохола не са представени документи, удостоверяващи плащане на акциз по Закона за акцизите и данъчните складове.

Взети са проби за лабораторен анализ и определяне вида на задържания продукт. След излизане на експертизите предстои да бъде образувано административно-наказателно производство по случая, допълват от митницата.

От агенцията съобщиха още, че през юли и август при засилените проверки по Черноморието са задържани около 13 000 литра нелегален етилов алкохол.