40-годишна жена е била нарязана от съпруга си в игрална зала в Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Около 14:40 ч. на 12 октомври е получено съобщение за възникнал скандал в залата. Пристигналите на място полицаи открили пострадалата жена с порезни рани.

Установено е, че виновникът е 40-годишен мъж, който е и неин съпруг. Жената е откарана в МБАЛ Добрич, а раните са обработени. Тя е освободена за домашно лечение.

Мъжът е задържан. Работата по случая продължава, гласи съобщението на МВР. 

"Току-що наръгах жена си. Най-накрая успях. Отивам да се предам", обяви в живо предаване във Фейсбук Илтер Асанов - Шалтера. Във видеото, на път към полицията в Добрич, той обяснява, че жена му играела на машинки, съобщи Про Нюз Добрич.

"Псуваше майка ми, баща ми. Цялата ми рода. Изяде ми всичко. Най-накрая я наръгах и съм много щастлив. Псуваше сина ми, майка ми, баща ми, цялото ми семейство. 26 жалби съм пуснал в прокуратурата. Една не е образувана. В Стефаново ми събори къщата, нивите продаде, аз останах на улицата. Да е урок на всички жени. Да се знае", заключава Шалтера.

Постът на страницата му е получил подкрепата на други мъже.

В края на живото си включване във Фейсбук Илтер обяснява, че е пред полицията и чакам да го приберат.

Според първоначалния преглед Снежана, както се казва жената, имала повърхностни рани - на тила, на бузата. Но тя избягала от болницата и не е ясно дали няма и по-сериозно увреждане, коментираха пред Про Нюз Добрич медици.

Жената е напуснала болницата дори без личната си карта, оставила и амбулаторните листи за прегледа.

Шалтера придоби печална известност след като на 21 август 2020 г., по пътя Добрич - Варна, на около 1 км преди комплекс "Пети километър", след отнемане на предимство на изхода на Добрич от лек автомобил "Пежо", Илтер с управляваното от него "Ауди А8" започва да преследва колата с водач Пламен Михов. Илтер възпроизвел изстрели със сигнално-газов пистолет, преработен в огнестрелно оръжие, и изблъскал извън платното за движение "Пежо"-то. Принудил водача да излезе от колата, нанесъл му удари и му причинил лека телесна повреда. Задържаният бе обвинен и за това, че е държал огнестрелно оръжие без да е имал надлежно разрешение. Според повдигнатото обвинение Илтер Асанов противозаконно е повредил и колата, управлявана от пострадалия.

За това престъпление Илтер Юмеров Асанов-Шалтера беше осъден на 20 месеца затвор.

Той има и присъда за закана за убийство и увреждане на имущество от ноември 2019 година. Той вандалствал и отправял закани за убийства към баща си и жената, с която живеел.