Майката на 24-годишния Борислав Миланов, който преди няколко дни блъсна с колело момиченце на 1 г. и 8 м. в Южния парк и избяга, заяви пред Нова телевизия, че в шока си синът й не е могъл да вземе адекватно решение, уплашил се е и затова си е тръгнал. 

Малката Теа бе приета в "Пирогов" с тежки наранявания, като има няколко фрактури на едното краче. Младият мъж пък сам се предаде в полицията и съдът го остави за постоянно в ареста. Оказа се, че Борислав Миланов има няколко присъди през последните три години за наркотици и шофиране без книжка.

По разказа на сина ми, детето внезапно се е появило пред него. Той не е имал време за реакция. Малкото дете внезапно се е появило и той буквално спира в него. Майката на детето в момента на инцидента не знам къде е била и какво е правила, защото малките деца трябва да се държат за ръка. Синът ми е слязъл от колелото, видял е, че майката качва детето в количката. Не е предполагал, че има наранявания”, допълни Антоанета Атанасова, която в момента е във Франция.

По думите й, Борислав е бил нападнат и е получил множество обиди и заплахи.

За да избегне по-голям конфликт, е решил да тръгне. След това веднага разговаря с мен и като е видял по новините, че детенцето има травми, двамата решихме да отиде в полицията, за да се предаде. Най-съвестно отиде и се предаде”, поясни още майката.

Тя допълни, че братът на Борислав е отишъл в "Пирогов", за да вземе информация за пострадалото момиченце и лекарите са му казали, че детето е добре.

„В готовност сме да окажем всякаква помощ на родителите на детенцето”, каза още Атанасова.