Софийският районен съд е уважил внесеното от прокуратурата искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража"  срещу 24-годишния Борислав Миланов, който преди няколко дни блъсна с колело момиченце в Южния парк и избяга, съобщиха от държавното обвинение.

Така той остава в ареста, след като първоначално беше задържан за 72 часа. Младият мъж се предаде сам в полицията, но след като бащата на пострадалото дете публикува негови снимки във Фейсбук и медиите ги разпространиха. Обяснението му било, че напуснал мястото, защото се уплашил от саморазправа.

Малката Теа е със счупено краче

Снимка: Фейсбук

Съдът обаче изтъкнал като изключително укоримо поведението на обвиняемия, поради обстоятелството, че той е избягал и не е оказал помощ на детето, опитвайки се да прикрие своята самоличност. На следващо място съдът посочи, че е налице опасност от извършване на ново престъпление от Миланов, с оглед факта, че той вече е трикратно осъждан, като два пъти му е налагано наказание "пробация", за едно и също деяние, се казва в съобщението на прокуратурата. Мъжът е осъждан веднъж за притежание на наркотици - амфетамини и марихуана, и два пъти за шофиране без книжка. 

Майката, която станала пряк свидетел как той помита дъщеря й, разказа пред медиите:

"Спря за момент, ослуша се и когато разбра, че ситуацията е по-тежка, избяга".