Трима мъже са задържани по подозрение за грабеж и побой с лопата на човек в монтанското село Септемврийци, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Монтана.

Нападението е станало във времето от 0:30 часа до 2:00 часа през нощта на 13 декември. Трима мъже с маски на лицата са нахлули в дома на самотно живеещ мъж на 59 години в село Септемврийци, нанесли са му множество удари по главата и тялото с юмруци и лопата, и са му отнели 650 лева. Сигналът е подаден на сутринта от дъщерята на пострадалия, която живее в София. Той веднага е бил откаран до Центъра за спешна медицинска помощ във Вълчедръм, а полицията е задържала трима заподозрени.

Мъжът е със счупен череп и множество наранявания, нанесени му от трима маскирани мъже, които нахлули в дома му, за да търсят пари в Монтанско. Нападателите започнали да режат с ножица пръстите му, за да даде спестяванията си, разказа мъжът пред NOVA.

По случая е образувано досъдебно производство по член 198 от Наказателния кодекс

Този грабеж е четвъртият в региона от началото на годината, като до момента е разкрит един. През миналата година в областта има 10 грабежа, шест от тях са разкрити, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.