Брутални сцени на насилие са се разиграли в сряда, около 2 часа след полунощ, в бургаския бар "Сакса". Както всички в дискотеката танцуват и се забавляват, изведнъж група от няколко популярни за морския ъндърграунд фигури буквално помита друга компания. Кадри от кървавото меле бяха разпространени от бургаския сайт Flagman.bg. На тях ясно се вижда как за секунди в препълненото с хора заведение става страшно. Вътре хвърчат маси и столове, като част от групата дори се връща, за да довърши с ритници припадналите между потрошения инвентар клиенти.

След екшъна е арестуван за 24 часа осъденият като лидер на бургаската ММА наркобанда Георги Карчев, по прякор Карчо. Видеото обаче показва, че доста дейни в зверския побой са още поне четирима мускулести батки. Сред най-активните се забелязва и бургаски рецидивист, който през лятото на 2016 г. уби човек от бой на улицата, но продължава да се разхожда на свобода, а делото незнайно защо все още не е стигнало до съд.

Кадрите не показват бруталното насилие да е предизвикано с нещо. Карчо и аверите му пият и танцуват на бара заедно с няколко момичета, когато изведнъж един от бабаитите от компанията му дърпа за косата мъж с бяла риза, който се опитва да си пробие път до съседното сепаре. Това възпламенява обстановката и групата започва да налага другите клиенти с каквото намери. Карчев и останалите нападат наведнъж и не спират да ударят хората, дори когато са паднали безпомощни на пода. Един от смазаните от бой мъже дори прави опит да се изправи, но не успява да се задържи на крака и се строполява пред бара. Друг пък има нещастието да бъде пресрещнат от разярената група на входа на дискотеката и там отново е пометен.

Часове след инцидента т.нар. "качулки" от спецзвеното на ОД на МВР-Бургас атакуваха апартамент в жилищна кооперация на ул. "Македония" в центъра на града. Оттам бе изведен известният в крими средите Петко Белото, който бе разпознат като един от участниците в масовия бой. Предвид прякора му, едва ли е толкова изненадващо, че в дома му са открити наркотици.

Снимка: Flagman.bg

По-късно полицаите са щурмували и жилището на бургазлията Димитър Колев от жк "Братя Миладинови". Здравият мъж е изкаран гол до кръста и с белезници на ръцете зад гърба.

Снимка: Flagman.bg