При специализирана полицейска операция срещу престъпления, свързани с наркотични вещества, служители на сектор "Наркотици" - СДВР са задържали на 26 юли 46-годишен мъж с множество криминални регистрации и осъждан за трафик на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В специално изграден тайник, в ползван от мъжа автомобил, криминалистите са открили пресовано твърдо вещество, а в стопанисван от арестувания микробус - множество химични вещества в твърда и течна форма, пресовано твърдо вещество, плик със зелена тревиста маса, кутии с двойни дъна, скимиращи устройства и електронни везни.

Снимка: МВР

В хода на разследването е проверено и офис помещение, ползвано от задържания, откъдето са иззети 588 000 британски паунда, 50 000 лева, още количества дрога - бяло вещество на бучки и прах, кафяво прахообразно вещество, както и електронни везни и банкнотоброячна машина. Процесуални действия били извършени и в дома на 46-годишния мъж, при които са намерени множество самозалепващи пликове с бяло прахообразно вещество.

Снимка: МВР

Извършената експертна справка показва, че конфискуваните наркотици са 2147 грама кокаин, 17,65 грама MDMA, 328,62 грама коноп, 3,85 грама хероин. Предстои експертиза и на иззетите химични вещества. По случая е образувано досъдебно производство. 46-годишният мъж е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Снимка: МВР