Главният прокурор Иван Гешев ще се срещне с брата на безследно изчезналия Янек Миланов от Дупница. Това потвърдиха за "24 часа" от пресцентъра на държавното обвинение.

Марио Миланов призова Гешев с видеообръщение да дойде в Дупница и да се запознае лично със случая, за да предприеме всичко необходимо по разследването.

Срещата на главния прокурор с Марио Миланов ще бъде следващата седмица. Иначе Иван Гешев следи разследването за изчезналия Янек Миланов от самото начало. Мъжът е в неизвестност от 31 юли вечерта. Тогава отишъл на среща с Васил Капланов от града, който е бивш гард на издирваните Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви.

Миланов живее и работи от години във Франция. Прибрал се в родния си град Дупница дни преди да изчезне безследно.

По-рано днес брат му Марио Миланов призова във видеобръщение главния прокурор да дойде в Дупница, за да се запознае лично със случая и да предприеме всичко необходимо по разследването.

Дупничанинът отправи апел към институциите с молбата да се действа максимално ефективно за откриването на 43-годишният Янек, когото днес водолази издирваха във водите на язовир "Дяково". Търсенето обаче бе безрезултатно.