Полицията установи в автомобила на кандидат за депутат в Пазарджик списъци с имена, съобщи bTV. Той обаче не е арестуван, тъй като според закона кандидат-депутатите имат имунитет. 

Мъжът бил спрян на кръстовище в ромската махала в града по време на рутинна проверка на пътни полицаи. Шофьорът, който бил без колан, обяснил, че бърза, защото е член на секционна избирателна комисия. Това усъмнило служителите на МВР и решили да проверят колата и документите на мъжа. 

Оказало се, че той е кандидат за депутат от политическа партия. В жабката на автомобила са открити списъци - тетрадка с пълните имена на хора от квартала, както и имена на улици. Списъците са иззети от полицията. Сигнал веднага е подаден в окръжната и в районната прокуратура. 

В Кърджалийско пък е арестуван председател на подвижна изборна секция за изборни нарушения. Става дума за Бирол Тасим от село Стремци, който допуснал придружители до избирателната кутия. От полицията има информация и за подадена жалба срещу кмета на селото, която се проверява. 

Общо пет са подадените жалби за региона, но най-интересната от тях била свързана с извършени агитации и превишаване на правомощията. Работата по случая продължават органите на реда.

Двама мъже са задържани по подозрения за купуване на гласове и в сливенския квартал "Надежда", съобщиха от областната полиция. Преди да бъдат задържани, двамата са наблюдавани от полицията. По случаите са образувани досъдебни производства. Към този час на деня обстановката е спокойна, посочват от полицията. С охраната на изборите в областта са ангажирани над 500 служители на реда.