Обвиняем за трафик на мигранти е задържан от Районната прокуратура в Ловеч, съобщиха на сайта си от Окръжна прокуратура - Ловеч.

Извършва се разследване за това, че гражданин на Република Естония, с цел имотна облага, е подпомогнал седем чужденци, граждани на Сирия и Иран, да преминат в страната ни, като ги е превозвал в лек автомобил, собственост на трето лице.

Лицата са установени в землището на село Орешене, област Ловеч, в ранните часове днес. Работата по разкриване на престъплението е започнала незабавно. Извършен е оглед на местопроизшествие. Разпитани като свидетели с помощта на преводач са превозваните лицата, посочват от прокуратурата.

Превозвачът е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Внесено е искане пред Районния съд в Тетевен за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на извършителя, за когото е установено, че има предишно условно осъждане за същото престъпление. За това му деяние се предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години и глоба от пет до двадесет хиляди лева.