Грабеж е една от версиите за двойното убийство край Шумен, което шокира града. Възрастни мъж и жена бяха открити мъртви в семейната си вила край областния град. Работи се по всички версии - една от тях е, че грабеж е в основата на тежкото престъпление. Двойното убийство става във вилната зона "Под манастира" край Шумен. Телата на възрастната двойка са открити от техни близки, съобщиха от полицията в града.


"Получена е информация за разбита врата на вилата и затова. Предстои да бъде установено. Защото малко странно е заключването - не по обичайния начин, а и затварянето", коментира Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

"В 13.30 в дежурната част на областната дирекция вчера е получен сигнал, че са намерени починали две лица - съответно на мъж и жена - на 75 и на 68 години", добави ст.комисар Ялчън Расим.

Знае се само, че убийството е извършено с хладно оръжие.

"На този етап все още е твърде рано, за да изнасяме информация през медиите по какъв начин са убити и т.н. Дайте ни малко време", добави Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

"На този етап няма такава информация и тепърва предстои да се изясни дали е извършена кражба, грабеж и съответно придружен с убийство. Доколкото има посегателства срещу собствеността на гражданите точно в този район, предстои да изясним", категорична е Маргарита Георгиева.

За двойното убийство във вилната зона съседите разбраха от полицейското присъствие.

Първоначалният оглед е продължил до късно през нощта.

"Разпитват се свидетели. Предстоят съответно оперативно-издирвателни работи. Засега нямаме заподозряно лице", заяви Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

След аутопсия трябва ще се разбере и кога е била убита възрастната двойка.