Трима роми - дядо, чичо и внук, са задържани за побоя над млад столичанин, в чиято кола се блъснал техният кон с част от каруца. Инцидентът станал на бул. "Владимир Вазов" в неделя преди обед.

Това съобщи шефът на 5-то РПУ в София комисар Никола Василев. Той обясни, че се е скъсал ремъкът на каруцата и конят се е отскубнал. Причината била, че каруцарят искал животното да се движи по-бързо.

Потърпевшият шофьор потърсил обяснение, но бил нападна от 17-годишния внук. На помощ се притекъл и дядо му, а минавайки оттам с такси, случката видял и чичото на младежа, който също се включил в боя.

Пострадалият мъж е с множество наранявания по главата

Снимка: Стопкадър bTV

Тримата са задържани за 72 часа и обвинени за нанасяне на лека телесна повреда. Двама от тях са разпознати от потърпевшия мъж и приятелката му, която била с него и е заснела видео с телефона си. Те обяснили, че са били нападнати.

"Това обаче е малко вероятно", каза полицейският шеф.

Той уточни, че днес ще бъдат прегледани записи от камерите на Столична община и ако на тях се вижда, че и други участват в побоя, те също ще бъдат обвинени. По думите на пострадалите биячите са били повече.

"Нямах никакво намерение да се стига до физически контакт. Просто въпросният кон с каруцата удари автомобила отпред и исках да видя къде е човекът, за да можем да викнем КАТ. Но този човек изобщо не искаше да слуша, директно започна да ми посяга и да ми нанася удари. Друг човек от ромски произход слезе от едно такси и най-нагло ми вика на мен защо аз съм започнал да бия това момче. И той се нахвърли върху мен и вече нямах избор - трябваше да се защитавам по някакъв начин", разказа по-рано Цветан Петров.