Инцидент с кон и счупена каруца в София е завършил с масов бой, при който тежко е пострадал млад мъж. Инцидентът, който е заснет, е станал на бул. "Владимир Вазов".

"В неделя, 11 без 10, докато чакаме на светофара, към колата ни препуска бясно обезумял кон, носещ със себе си част от каруцата, от която се е отскубнал. Конят се врязва право в колата ни, като каруцата, която влачи, се удари в предната ѝ част, след което продължи да лети надолу по улицата", пише в сигнала на млада жена до bTV.

"След малко забелязахме един човек, тичащ след коня. Приятелят ми слезе от колата, за да опита да го задържи, докато дойде КАТ, за да се опише щетата. Без да казва и дума, собственикът на коня напада приятеля ми. Към него се присъединиха и други. Приятелят ми има множество травми и наранявания, включително две дълбоки рани на главата и следи от много удари с метални предмети", допълва тя.

Потърпевшият и приятелката му са разпознали нападателите

Снимка: Стопкадър bTV

 В сутрешния блок на телевизията тази сутрин потърпевшият Цветан Петров, коментира, че случилото се е "абсолютно абсурдно".

"Нямах никакво намерение да се стига до физически контакт. Просто въпросният кон с каруцата удари автомобила отпред и исках да видя къде е човекът, за да можем да викнем КАТ. За самия автомобил няма проблем, защото е с "Каско", целта беше просто да дойдат КАТ, да оправим документите и кой откъдето е. Но този човек изобщо не искаше да слуша, директно започна да ми посяга и да ми нанася удари", разказа той. 

Той отрече да е виновен с нещо.

"Просто махнах с ръка да спре, да дойде до колата. Той изобщо не искаше да спира, да говорим, буквално започна с юмруци. Друг човек от ромски произход слезе от едно такси и най-нагло ми вика на мен защо аз съм започнал да бия това момче. И той се нахвърли върху мен и вече нямах избор - трябваше да се защитавам по някакъв начин", добави Петров.

Пострадалият е със сериозни травми

Снимка: Стопкадър bTV

Още двама души опитали да му помогнат, но и те отнесли бой.

По думите му в един момент нападателите са били десетина.

"Случи се от мухата слон. И беше наистина много страшно. За щастие, моята приятелка беше в колата, тя се заключи вътре и веднага звънна на 112", каза още пострадалият мъж.

Той допълни, че в един момент, след като е бил повален на земята, е изгубил и съзнание. Има сериозни натъртвания на прешлените на кръста, ръцете и тялото, лека фрактура на черепа, рана на милиметри от сънната артерия.

"Буквално са можели да ме убият", каза той. 

Цветан Петров

Снимка: bTV

15-минути след като всичко свършило, дошла линейка и едва след това патрулка.

Приятелката на Цветан - Петя, разказа, че се е обаждала няколко пъти на 112. По време на боя доста хора с колите са подминали без да спрат.

"Беше много страшно", каза тя.

След като за случая беше съобщено в медиите, от МВР излязоха със съобщени, в което се казва:

"Вчера около обяд, в района на бул. "Вл. Вазов", впрегнат в каруца кон е успял да се откъсне от впряга и бягайки по булеварда е увредил движещ се автомобил, като е нанесъл материални щети на още няколко паркирани коли. При възникналата след инцидента разпра, шофьорът на един от автомобилите бил нападнат от каруцаря и негови роднини. Последвало задържането на трима от участниците в скандала, двама от които са разпознати като преки извършители на хулиганската проява. Водачът на автомобила е прегледан в болница и освободен с леки наранявания. По случая е образувано досъдебно производство, на каруцаря са съставени и актове за нарушение на ЗДвП. Пристигналите на място пътни полицаи са успели да заловят бягащото животно, което е настанено в конна база".