Убиецът, който застреля жена си и съсед в хасковското село Козлец, е отключил психически проблем и се е поболял от безпаричие заради болното си дете, предаде bTV.

Вчера 45-годишният Гюнай Мюмюн застреля със законно притежаваната си ловна пушка 44-годишна жена, с която живеел на семейни начала и 48-годишния си съсед Мехмед Мюслюм. От полицията в Хасково уточниха, че извършителят е използвал законно притежаваната си ловна пушка "ИЖ" двуцевка, която е иззета от униформените полицаи. 

Вчера Гюнай Мюмюн е трябвало да замине за Турция за преглед при специалист за дъщеря си. Взима 1500 лв. на заем от свой роднини, но в деня на пътуването им се обажда, че се е успал. Изстрелите отекват в 9.30 часа. Жената е простреляна в дома си. Съседът чува изстрела и се втурва да помага, но мъжът го посреща с насочена пушка и го убива.

Говорителят на МВР-Хасково Нина Николова коментира, че оръжието е било подпряно на стената и убиецът е чакал полицаите. Не е бил агресивен. Убийството става пред очите на съседи и роднини.

Голямата дъщеря на Гюнай опитала да го спре. Минути преди стрелбата Себахтин Неази помага на убития мъж да ремонтират трактора му. „Ако бях тук щеше да ме разстреля и мен”, сподели той.

Според съседите, Гюнай бил добър човек, но се поболял, заради невъзможността да осигури пари за лечението 6-годишната си дъщеря. Болестта го е направила ревнив, без причина. Тормозел жена си, а мъжете в селото заплашвал.

„Момчетата казали на кварталния, но той им казал да подадат жалба”, допълни Себахтин.

Мюмюн е задържан и е направил пълни самопризнания. Очаква се днес прокуратурата да му повдигне обвинение за двойното убийство.