45-годишен мъж от хасковското село Козлец е задържан за двойно убийство. Тази сутрин той е застрелял 44-годишна жена, с която живеел на семейни начала и 48-годишния си съсед.

Сигналът за жестокото престъпление е подаден около 9.30 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. 

Престъплението е извършено от ревност. Двойният убиец си внушавал, че приятелката му има връзка със съседа.

 45-годишният Гюнай Мюмюн застрелял с пушка на улицата 48-годишния си съсед Мехмед Мюслюм, с който живеели врата до врата, а след това в дома си жената, с която живеел на семейни начала. 

По думите на хората в Козлец, Гюнай изпаднал в депресия, след като по-малката му дъщеря се разболяла от рак. Оттогава започвал и да ревнува жена си.

"Наскоро на дъщеря му правиха операция, а днес трябваше да ходят на химиотерапия в Турция. Трябваше да лекуват Гюнай, тогава нямаше да се стигне до тази трагедия", разказаха съседите. 

Преди да започнат проблемите с болестта на дъщеря му, което довело и до финансови затруднения, Гюнай беше кротък и трудолюбив човек, допълни друг негов съсед Хасан Наим, цитиран от "Хасково Нет". Отглеждал животни, с което си вадил прехраната. Друг мъж от селото Гюнай Али го виждал да продава млякото от животните. Именно той тази сутрин позвънил на спешния телефон 112.

"Чух два изстрела и се обадих, защото бяха изстрели от пушка и може да направи и друга беля", каза мъжът.

На място пристигнали медици и полицаи, които бяха оградили с обезопасителна лента двете къщи и правеха огледи на мястото, където е извършено двойното убийство, а 45-годишният Гюнай бе задържан.

От полицията в Хасково уточниха, че извършителят е използвал законно притежаваната си ловна пушка "ИЖ" двуцевка, която е иззета от униформените полицаи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава. 

Снимка: Bulphoto

Двойното убийство е извършено около 9.30 ч.

Снимка: Bulphoto

Съседите са в шок от случилото се

Снимка: Bulphoto

48-годишният съсед на Гюнай е убит на улицата

Снимка: Bulphoto

Приятелката на двойния убиец е застреляна вкъщи

Снимка: Bulphoto

Гюнай е стрелял с ловна пушка

Снимка: Bulphoto