Двама братя и сестра на 22, 11 и 13 години направиха опит да удушат възрастна жена, за да я ограбят. Жената е на 82 години и живее сам в монтанското село Септемврийци. 

Тримата нападнали жената след 1.30 ч. в нощта срещу събота, през деня тя била взела пенсията си от 360 лева.

Тримата влезли в дома на жената, като изрязали дупка в комарника на прозореца. Единият затискал устата на жертвата, другият краката, за да не може бабата да вика и да става.

Нападателите така и не успели да открият парите на жената и си тръгнали. През деня близък на възрастната жена подал сигнал в полицията и тримата били задържани след два часа. 

22-годишният брат Валентин, е с удължена мярка за неотклонение и е приведен в ареста в Монтана. Той е добре познат на полицията, като още на невръстна възраст е участвал в групово нападение над възрастен човек, когото са пребили с тръби за да му вземат парите, припомня  zovnews.com.

Само преди няколко дни е бил задържан и за друго престъпление. В семейството на крадците има 10 деца, а размирното село Септемврийци всеки ден фигурира в бюлетина на полицията. По случая се води разследване.