Близките на 23-годишната Дарина Министерска днес почистиха жилището, където младата жена беше застреляна от бащата на детето си - 26-годишния Викторио Александров.

"Намерихме негова униформа от СОТ, която най-вероятно с претекст дошъл да си я вземе, и тя му е отворила. С претекст да си види детето, но той е дошъл просто да я убие. Детето така е било грабнато, едната му обувка беше под дивана... Не мога да ви опиша какво беше горе", разказа пред bTV Валерия Филкова, близка на семейството на Дарина.

По-рано днес пред Софийския градски съд, 26-годишният Викторио Александров разказа, че е отишъл в апартамента на ул. "Бели Дунав" в понеделник по обяд. По думите му, Дарина поискала той да изнесе вещите си и му казала, че повече няма да вижда дъщеричката им. "Изтръгна детето от ръцете ми. Малката се разплака. Следващото, което помня е, че бягам. Бях с пистолет", свидетелства младият мъж.

Според записи от охранителни камери, Викторио останал в жилището няколко минути. Близките на Дарина показаха два счупени мобилни телефона - Дарина вече имала 6 такива, защото на всеки няколко месеца приятелят и баща на детето й ги чупел.

Счупените телефони на Дарина Министерска

Снимка: bTV

"Искам да ви ги покажа тези телефони. Баща й на 2-3 месеца й купуваше телефон. Тя умря от това, че замълча и не подаде жалба срещу Викторио", категорична бе Филкова.

Лелята на убитата млада жена - Таня Найденова е категорична: "Аз не искам смърт за него. Смъртта за него е избавление. Искам постоянно това нещо да гледа и да става с това нещо. Сто години да живее. Ако искат и герой да го направят, ако искат и на парчета да го нарежат, децата ни няма да се върнат".

Близките показват свещичката от първия рожден ден на Никол. Той е бил само седмица преди момиченцето да умре от ръката на собствения си баща.