Софийският градски съд остави за постоянно в ареста 26-годишния Викторио Александров, който в понеделник застреля 23-годишната си приятелка Дарина Министерска и 12-месечната им дъщеричка Никол. 

Младият мъж бе доведен в Съдебната палата окован, по джапанки и с лепенка на главата. Той запази пълно мълчание пред журналистите, но след това пред магистратите даде обстоятелствени показания. 

Александров заяви, че не помни двете убийства. Помни само как е бягал по стълбите с детето и в парка.

Попитан какво се е случило край Горни Богров, където бяха намерени той и смъртоносно простреляното му момиченце, 26-годишният мъж отговори: "Видях светлина, чух крясъци. Нямам спомен какво стана. Никога не съм наранявал дъщеря си".

Със спокоен тон, обвиняемият първоначално каза, че не помни, че се е качвал в такси. След това каза, че помни. Поиска да бъде освободен под домашен арест, тъй като имал рана на главата и спукано тъпанче и не се чувствал добре в ареста. Ден след приемането на Александров в "Пирогов" обаче от полицията обясниха, че той е само с "одраскване" по главата от куршума.

Обвиняемият хвърли цялата вина за срива в отношенията им върху приятелката си и нейните родители, включително упрекна Дарина, че е била лоша майка и че е малтретирала малката Никол, Себе си похвали, твърдейки че приятелката му не веднъж му е казвала, че по добър баща от него няма.

Викторио заяви още, че е имал много хубави моменти с Дарина, като обясни, че няма психически проблеми и не може да си обясни това, което се е случило.

По думите му е избухнал скандал между него и съпругата му Дарина, която не му е дала да вземе детето: "Следващото, което помня, е, че бягам. Бях с пистолет".

 

Все още не са готови експертизите за психическото състояние на обвиняемия. По време на заседанието се разбра, че е намерено писмо, от което става ясно, че Александров е щял да избяга в Турция.

"Не мога да повярвам, че съм го направил аз. Съжалявам за абсолютно всичко", бяха последните думи на двойния убиец пред магистратите. 

Съдия Атанас Атанасов го остави за постоянно в ареста. Мотивите на съда бяха, че обвиняемият има лабилна психика, не може да контролира своето поведение, а преди това е заплашвал родителите на Дарина, че ще ги лиши от живот. 

Двойният убиец поиска домашен арест

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto

Родителите на Викторио Александров бяха в съдебната зала

Стопкадър от Нова тв

Двойният убиец бе докаран окован и по джапанки

Снимка: БТА