Омерзен съм от обвинението. Това каза бургаският бизнесмен и общински съветник Бенчо Бенчев, след като излезе от Окръжната следствена служба преди минути. Както е известно, на Бенчев бяха повдигнати две обвинения - за укривателство и за незаконно държане на боеприпаси.

Според адвоката на Бенчев - Иво Найденов, това било абсурдно, защото всички оръжия и муниции били напълно законни. Доказали го документите, които те са предоставили на прокуратурата.

"Много хора се упражняват на гърба на г-н Бенчев, но съм убеден в неговата невинност и това, че обвиненията ще паднат", каза адвокат Найденов, цитиран от "Флагман".

Той остана и шокиран от искането за налагане на постоянна мярка "парична гаранция" от 50 хил. лева. "Бенчев нито е обществено опасен, нито има възможност да се укрие", допълни адвокат Найденов.

Както е известно, Бенчев бе задържан в началото на август в Истанбул в хотел в Турция заедно с издирвания от Интерпол Димитър Желязков - Митьо Очите.

Желязков бе обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол като лидер на организирана престъпна група за рекет, побоища, заплахи и търговия с наркотици. При ареста се оказа, че Очите е бил настанен в стая, която е била запазена на името на Бенчев.