21-годишният Иван Белишки - шофьорът на джипа, който помете паркирани коли в центъра на Панагюрище и се вряза във витрина на магазин, заяви, че причина за инцидента най-вероятно е лепена гума, съобщи bTV. Действително е напуснал местопроизшествието, тъй като е бил в шок, добавя той. Взел е завоя с не повече от 50 км/ч, не е употребил алкохол или наркотици.

Инцидентът е станал два часа след полунощ. Джипът се ударил в няколко паркирани автомобила, качил се е на тротоара, след което рязко е завил и се е врязал в магазин.

За щастие автомобилът не е паднал в канала до улицата. Няма и пострадали пешеходци.

Водачът обаче е избягал. Започнало е издирване. Колата е намерена - изоставена е извън града и докарана на паркинга на полицията.

Кметът на Панагюрище и баща на Иван Никола Белишки потвърди, че синът му е участвал в инцидента.

"В тази ужасна ситуация най-важното е, че няма пострадали. Колата е на сина ми. Той е шофирал. Не знам къде е, според мен не се укрива - просто емоционалното му състояние не позволява да преодолее този страх и напрежение", каза бащата на шофьора.

Това не е първи сблъсък на младежа със закона. Преди две години той беше задържан и обвинен за търговия с културно-исторически ценности.

Днес Иван Белишки е призован в полицията, за да даде показания.