Криминалисти и водолази от Монтана са извадили от кладенец портмонето на жестоко убитата 18-годишната Андреа Руменова.

Момичето бе открито голо и с прерязано гърло в събота вечерта в двора на дома си от чичо си.

За жестокото престъпление след дълги разпити си призна местния младеж Аксел, който се оказва с дълго криминално досие. Той е забелязан да пазарува техника на следващия ден. Оказало се, че парите на убитото момиче, взети от портмонето й, Аксел си купил маратонки, тонколона и таблет. След това се отървал от чуждата вещ като я хвърлил в кладенец в двора на дома си в циганската махала.

Портмонето е поредното доказателство за извършеното престъпление. По-рано младежът направи пълни самопризнания и отведе 17- разследващите до ножа, с който твърди, че е прерязал гърлото на момичето. 

Оказва се, че в портмонето на Андреа е имало около 250 лева, дадени й от баща й, който е на гурбет в чужбина. 

Малко по-рано главният прокурор Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и окръжният прокурор на Враца Десислав Начков разкриха детайли около престъплението. На брифинга стана ясно и че Аксел ще се размине с присъда между 5 и 12 години.

Прокурор Начков поясни, че в нощта на убийството Аксел е вечерял в дома на баба си. От прозореца видял, че в стаята на живеещата наблизо Андреа свети. Влязъл в дома й през прозорец в мазето. Взел метална пръчка с цел да я сплаши. Момичето се стреснало, тъй като спяло. Започнало да вика и Аксел я ударил в слепоочието, а след това започнал да я души. Изнасилил жертвата си, след което я намушкал с нож, който намерил в къщата.

Причината за смъртта на момичето е кръвозагуба.