15-годишната ученичка, която бе открита мъртва върху скалите във Велико Търново преди месец, се е самоубила. Към това заключение водят доказателствата и свидетелските показания, събрани при разследването на трагедията. Заключението на съдебно-медицинската експертиза е за травми от падане от високо, съобщи местният в. "Борба".

Трупът на осмокласничката в Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново бе открито на 7 юли от младежи на скалите под т.нар. Къща на алпиниста на Скалния венец. При огледите край тялото бе намерен и накъсаният на парчета международен паспорт на девойката, която е от село Ресен. Близките й обаче са категорични, че момичето не се е самоубило, а е било отвлечено със заплахи от 42-годишен мъж от Ресен. Тази версия обаче не се потвърди от разследващите, въпреки че досъдебното производство бе образувано за умишлено убийство. 

По тялото на мъртвото момиче не са открити следи от насилие, съобщиха от Окръжната прокуратура в старата столица, под чието наблюдение се води разследването на смъртта на 15-годишната Ипек.

За последно осмокласничката е видяна около 7.30 часа във фаталния ден в Горна Оряховица. Тогава девойката се е срещнала със своя приятелка. Разпитаните по случая таксиметрови шофьори и свидетели са заявили, че в злополучния ден момичето е било само. Не е било придружавано от друг човек и вероятно е било решило да сложи край на живота си, като се е хвърлило от скалите.

Няма заподозряно и задържано лице за смъртта на ученичката.