Тежка черепно-мозъчна травма от удара в скалите е причината за смъртта на 15-годишната ученичка във Велико Търново. Това сочат данните от извършената аутопсия, съобщиха пред "24 часа" от Окръжната прокуратура в старопрестолния град.

От държавното обвинение уточниха, че при експертизата по тялото не са открити следи от борба или други наранявания, които да не могат да се обяснят с падането върху скалите. 

Трупът на 15-годишната осмокласничка в Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново бе открито в сряда вечерта от младежи на скалите под т.нар. Къща на алпиниста на Скалния венец. При огледите край тялото бе намерен и накъсаният на парчета международен паспорт на девойката, която е от село Ресен. Близките й обаче са категорични, че момичето не се е самоубило, а е било отвлечено със заплахи от 42-годишен мъж от Ресен. Към момента обаче тази версия не се потвърждава от разследващите, въпреки че досъдебното производство е образувано за умишлено убийство. 

Преценката дали момичето от село Ресен е жертва на престъпление ще се извърши на база събраните доказателства и показанията на свидетели. Наблюдаващият прокурор Радослав Косев заяви, че е информиран за това, че последно ученичката е видяна около 7.30 часа вчера в Горна Оряховица, около 12 часа преди да бъде открита мъртва. Тогава се е срещнала с нейна позната, но после следите й се губят.

Все още обаче задържани по случая няма. Продължават и разпитите на свидетели.