Майката и лелята на 15-годишната ученичка, чието тяло бе открито на скалите под т.нар. Къща на алпиниста във Велико Търново, са категорични, че тя не се е самоубила, а е била отвлечена, съобщи БНТ.

Тялото на осмокласничката от Професионалната гимназия по електроника в старопрестолния град беше открито снощи край изоставена къща край Велико Търново. Целият град е потресен от трагедията, а огледите на място продължават през целия ден. Работи се по всички версии, включително самоубийство или умишлено убийство. Досъдебното производство е за умишлено убийство. От прокуратурата съобщиха, че при огледите на мястото, където е намерен трупът на момичето, е открит и международният й паспорт, накъсан на парчета.

Сградата, където е открито тялото, е известна като "къщата на алпиниста" и е необитаема от години. Намира се на труднодостъпно, но живописно място и затова привлича тийнейджъри, които се събират там. Следите на момичето, което е от село Ресен, се губят от вчера сутринта. Близките й категорично отричат версията за самоубийство и казват, че тийнейджърката е била отвлечена от 42-годишен мъж от същото село през нощта.

За последно е забелязана в Горна Оряховица, където е била със своя приятелка, а след това трупът й е намерен от случайни минувачи.

Ако не излизаш с мен, ще ви запаля къщата - това самоубийство ли е?! Отвлече я със страх, заплахи, казва лелята на момичето Галя.

От 11 ч през нощта до ден днешен няма следа от детето. Връщат се и казват умишлено самоубийство! Моля ви се хора за справедливост! Детето ми си замина, но поне за другите да има спокоен живот, през сълзи сподели майката на момичето Анелия.

Процесуално-следствените действия по разследването продължават.