Общо 12 сирийски граждани са задържани тази сутрин в Пловдив след кратка гонка с автопатрул по улиците на града, съобщиха на съвместен брифинг от Районната прокуратура и Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Тази сутрин около 8:20 часа автопатрул на Шесто районно управление извършва линеен контрол и забелязва миниван със затъмнено задно стъкло и видимо с тежест вътре. Автомобилът на МВР се насочват към него и в движение и служителите правят справка на регистрационния номер на превозното средство. Става ясно, че номерът не отговаря на въпросното превозно средство. Това дало основание на полицаите да подадат сигнал за спиране, но водачът не се е подчинил, съобщи директорът ОДМВР - Пловдив Васил Костадинов.

След кратко преследване автопатрулът успява да спре минивана. Водачът се представя като сирийски гражданин, а във вана пътуват още 11 лица от мъжки пол на видима възраст над 18 години, също сирийци.

Всички лица се намират в Четвърто районно управление. От прокуратурата са повдигнали обвинение на водача. Той е с хуманитарен статут и има адресна регистрация в Пловдив.