Мъж на 39 години е задържан след гонка с полицията в района на Тутракан, съобщават от Районна прокуратура - Варна. Във връзка със случая предстои привличане към наказателна отговорност на Й.К. за две престъпления.

Вчера лек автомобил, управляван от обвиняемия, бил спрян за проверка около 17:00 часа. Първоначално мъжът спрял на подадения сигнал, но при поискване на документите му, той потеглил рязко и се отдалечил от полицейския екип. Последвало преследване.

Обвиняемият напуснал града в посока с. Шуменци, след което навлязъл в нерегулиран полски път. Бил застигнат и спрян от служителите на ОД на МВР - Силистра. Й.К. оказал съпротива на полицейските служители, но бил неутрализиран и задържан.

При претърсването в автомобила му бил намерен незаконно притежаван автоматичен пистолет с шест патрона в пълнителя, а други 12 патрона били открити в тайник под шофьорската седалка. Намерени били също две саби, два ножа, бокс и метална полицейска палка.

Административният ръководител на Окръжната прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов каза за БТА, че намереното оръжие е бойно и не може да бъде законно придобито от физическо лице. По думите му задържаният е от град Тервел и е с чисто съдебно минало.

Й.К. ще бъде задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще настоява пред съда за задържането му под стража.