40-годишната жена, която пострада тежко при челния сблъсък снощи на пътя между селата Ресен и Стефан Стамболово, е издъхнала тази нощ в реанимацията на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Инцидентът стана около 18 часа между лек автомобил "Мерцедес" и джип "Ауди" на третокласния път между двете търновски села. 48-годишният шофьор на мерцедеса и 40-годишната му спътничка бяха транспортирани в много тежко състояние в лечебното заведение в старопрестолния град. Въпреки усилията на лекарите, мъжът почина малко по-късно, а през нощта е издъхнала и жената. И двамата са от Свищов.

Водачът на другия автомобил е без опасност за живота. Той е тестван за алкохол, пробата е отрицателна.

Причините за катастрофата са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство. Участъкът бе затворен за движение в продължение на часове. 

Един човек загина, а двайсет и седем са ранени в станалите 23 тежки пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.

На територията на столицата са регистрирани две тежки и 26 леки ПТП, двама души са ранени.

Температурите в страната са в интервала от минус 8 градуса до 9 градуса. Пътните настилки са предимно мокри, на места - сухи.

Заради мъгла е ограничена видимостта до 10 м в района на автомагистрала "Струма" и Западна дъга (обл. София), до 50 м - в района на проход "Шипка", до 100 м - в района на Павел баня (обл. Стара Загора), посочват от МВР.