Силният вятър вчера събори фасадата на търговския център в Благоевград. В София има подадени десетки сигнали за паднали дървета, редица щети са нанесени и в северозападната част на страната.

Доста се уплашихме, вратата беше затрупана и не знаехме, че има хора, които да ни насочат как да излезем. Влязохме вътре в мола, защото беше студено, но покривът се тресеше. Изведоха ни през кафето и минути. След като излязохме, падна и фасада върху кафето. Това разказаха учениците, които са били в мола в Благоевград, пред bTV.

Реалният собственик на сградата е община Благоевград, но тя е отдадена на концесия и концесионерът се грижи за сигурността. "Ремонтът ще бъде за сметка на концесионера, предполагам, че има застраховка", заяви Иво Николов - зам.-кмет на Благоевград. Той уточни, че не е имал разговори с концесионера и не знае дали от общината са се свързали с него.

В София са подадени над 20 сигнала за паднали дървета, има и сигнали за проблеми на строителни обекти, уточниха от Столичната община. В готовност са били четири екипа на пожарната, приоритет е било почистването на шахтите от листата. Само един автомобил има засегнат, няма пострадали хора. Най-много сигнали са получени от квартал "Лозенец".