Бившият председател на Районен съд - Свиленград Елена Тодорова, която загина на място в катастрофа днес към 11 ч.,  вероятно е изпреварвала друг лек автомобил, когато е загубила управление, заради превишена скорост, съобщи "Старият мост", позовавайки се на източници от полицията.

46-годишната Тодорова е шофирала лек автомобил "Фолксваген". Както Дир.бг писа инцидентът е станал преди влизане в свиленградското село Младиново. Автомобилът на Тодорова се е ударил в бетонно корито за оттичане на дъждовната вода.

 

Вероятно съдийката е пътувала към Ямбол, откъдето е родом. Запознати твърдят, че баща й страдал от тежко заболяване.

Съдия Елена Тодорова

Снимка: Старият мост

На място бе оперативна група за извършване на оглед. На местопроизшествието бе и съдебният лекар д-р Христо Еленски, имаше и много полицейски коли. Загиналата пое ръководството на Районен съд - Свиленград на 2 декември 2013 г.

Дотогава Елена Тодорова е била съдия в Елхово, била е и председател на същия съд. Нейната кандидатура за административен ръководител на Свиленградския съд тогава спечели подкрепата на 13 от членовете на Висшия съдебен съвет. Тя не бе непозната в Свиленград преди това, тъй като е била магистрат тук от 2003 до 2007 г.

През 2016 г. по сигнал на колегата й Недялко Паталов ВСС започна дисциплинарно производство срещу Тодорова, което обаче завърши без негативни последици и заключения. Тя остана редови съдия в тукашния съд. Неотдавна бе допусната до конкурс за магистрати в Ямболския съд и имаше намерение да се мести там.