Нова група мигранти са задържани на магистрала "Тракия" край Сливен, съобщава бТВ. Заедно с възрастните е имало и четири деца на възраст от 9 до 16 години.

Те са били приети в събота вечерта в Спешното отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", тъй като са били крайно изтощени и с наранявания по тялото.

След оказаната им медицинска помощ децата са пренасочени към лагерите в Елхово или Любимец.

Предполага се, че нелегалните мигранти са вървели дълго време пеша. 

Групата е била от 12 мигранти, превозвани в лек автомобил с чужда регистрация. Нелегалните и шофьорът, чужд гражданин, са задържани в полицията в Сливен, провеждат се разпитите им, допълва БНР. Всички са мъже и се определят като сирийци.

Работата по случая продължава от група "Миграция" при ОДМВР-Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Това е втори случай със заловени мигранти на територията на Сливенска област за последните няколко дни.

В края на ноември в района на село Караново полицията откри група от 42 афганистанци, превозвани в камион. Шофьорът, български гражданин, бе арестуван и впоследствие му беше наложена постоянна мярка "задържане под стража".

Подобен случай имаше на 1 декември - грузински шофьор се опита да избяга от полицейски патрул. В джип превозваше 18 души - жени и деца. Бременна жена и дете на 10 години пострадаха и бяха отведени в ямболската болница.

Медиците в Сливен и Ямбол оказват не само професионална медицинска помощ, но купуват храна на децата, информира кореспондентът на бТВ. Дежурните медици в събота в сливенската областна болница веднага са осигурили и дрехи на децата мигранти.