Окръжната прокуратура в Търговище привлече към наказателна отговорност 44-годишен мъж от село Обител за причиняване на пътнотранспортно произшествие, в резултат на което на място загина 16-годишно момче. Освен това водачът, причинил автопроизшествието, е избягал от мястото на инцидента, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него, информира БТА.

Сигналът за пътния инцидент е бил получен половин час след полунощ. По време на движението си по пътя София - Варна, след разклона за село Божурка, 44-годишният водач предприема маневра за изпреварване на три товарни автомобила на забранен за подобни действия пътен участък. Така той става причина за сблъсък с насрещно движещо се МПС. Вследствие на възникналото пътнотранспортно произшествие на място е загинало 16-годишно момче, пътуващо в него.

Тежко е пострадал и спътникът на мъжа, който е настанен в реанимацията на болницата в Търговище. По-леки наранявания имат и други пътуващи във втория автомобил.

Веднага след сблъсъка, обвиняемият напуска местопроизшествието и е намерен от полицейски служители недалеч от мястото.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Предстои съдът да разгледа искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.