16-годишно момче загина при челен сблъсък на два автомобила БМВ на пътя София-Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за пътния инцидент, който е станал в близост до разклона за село Божурка, е получен половин час след полунощ на тел. 112. Шофьорът на лек автомобил "БМВ 530Д" с търговищка регистрация, движещ се в посока Варна, е предприел неправилно изпреварване на влекач с варненска регистрация с прикачено към него полуремарке в забранен за маневрата участък от пътя.

Последвал е челен сблъсък с джип "БМВ Х5" с немска регистрация, управляван от 19-годишен правоспособен водач от село Беломорци, община Омуртаг. След удара джипът е отскочил, застанал е на пътя на товарния автомобил и се е ударил в него. Вследствие на сблъсъка влекачът се е преобърнал вдясно на пътното платно.

16-годишният пътник в джипа, който също е от село Беломорци, е загинал на място. 48-годишен мъж от Търговище, който също е бил в "БМВ Х5" е настанен за лечение в интензивното отделение на областната болница с опасност за живота му.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършват се необходимите действия за установяване кой от двамата мъже, пътували в лекия автомобил "БМВ 530Д", го е управлявал по време на инцидента.