Втори мигрант почина след катастрофата на "Тракия" край Ямбол, при която джип се преобърна в нивата край магистрала "Тракия", съобщи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев пред БТА. В колата са пътували 12 души - от тях 11 са били нелегалните чужденци.

Тежката катастрофа стана на 278 км в посока София около 18.00 часа в събота.

При инцидента на място загина един от мъжете, които са на възраст между 20 и 25 години и са от Сирия, потвърдиха от окръжната прокуратура в Ямбол, а останалите пътници бяха ранени. Втората жертва е издъхнала вече в болницата.

Шофьорът се опита да избяга след тежкия пътен инцидент, но беше заловен от полицията и настанен също в лечебно заведение. Водачът на джипа е бил с документи за временно пребиваващ, като има ЕГН и местожителство в град Стара Загора. 

Към момента няма задържани за катастрофата, съобщиха от окръжната прокуратура.

"В джипа са превозвани 11 мигранти, всички от сирийски произход. Автомобилът е бил управляван също от сириец със статут на временно пребиваващ у нас. При него е налице тежка телесна повреда и в момента е под медицинско наблюдение, за да се прецени дали да бъде задържан. Към този момент няма и повдигнати обвинения", каза окръжният прокурор.

Пострадалите при катастрофата мигранти бяха разпределени между болниците в Ямбол и Сливен. Четирима от тях са в критично състояние. 

Трима от пострадалите са в болницата в Сливен, като двама от тях с в тежко състояние, каза за БТА заместник-директорът на лечебното заведение д-р Валентин Вълчев.