Втора катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Ямбол е станала в същия участък в посока Бургас, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова.

При 274-тия км на магистралата последователно са се ударили бус и два леки автомобила.

Петима пострадали при пътния инцидент са транспортирани в ямболската болница - две жени, мъж и две деца - на 4 и на 6 години. Едното дете и възрастна жена са с травми на главата.

По-сериозно е пострадал мъжът, който е с гръдна травма. В момента се правят изследвания и скенер за уточняване на състоянието на ранените, каза БТА завеждащият "Спешно отделение" д-р Райно Георгиев, цитиран от БТА.

Друга катастрофа, между ТИР и лек автомобил, при 274-ти километър на автомагистрала "Тракия" стана по-рано днес.

Шофьорът, на 46 години, е транспортиран в областната болница "Св. Пантелеймон" в Ямбол. Приет е в отделението по реанимация с мозъчно сътресение, голяма разкъсно-контузна рана на главата, фрактури, казаха от лечебното заведение.

Движението продължава да се осъществява в едната лента. Ограничено е преминаването по изпреварващата лента.

Потребители в социалните мрежи отново съобщават за голямо задръстване.

Трафикът се регулира от екипи на "Пътна полиция".

Вчера, отново при катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Ямбол - при 303 км, пострадаха мъж, жена и две деца. Инцидентът стана малко преди 9 часа сутринта, след като джип излезе от пътното платно и се преобърна. Пътувалите в автомобила бяха откарани от екип на Спешна помощ в ямболската болница, а катастрофата предизвика километрично задръстване. 

На 23 юли пък се образува голямо задръстване заради катастрофирал ТИР на магистралата. Инцидентът стана на 53 километра преди Ямбол, близо до бензиностанция. В същия ден автомобил "Мерцедес" се обърна по таван в района на 303 км на "Тракия" в посока Бургас.