Владимир Каролев е изчезнал в Пирин, съобщи Нова телевизия. Сигналът е подаден около 16 часа в неделя следобед. Тече издирвателна операция, в която са се включили спасители от Банско. Тя е стартирала от хижа Вихрен.

По информация нa Нова 59-годишният икономист е бил сам в планината, за да кара сноуборд.

Предпоследното видео, което Каролев е публикувал във фейсбук профила си, е от събота, когато е атакувал друг връх - Кутело, показа проверка на dir.bg. "Изкачване от река Бъндерица покрай пещерата Хана, по Джамджиевия ръб до Долния казан и след това покрай заслона до Горния казан по билото до връх Кутело. 2908 м денивелация. Трети по височина на България и четвърти на Балканите. Следва спускане от Кутело със сплитборда до хижа Бъндерица. Ще го снимам с гопро и ще го постна утре. Хубава вечер приятели!", пише той като коментар съм лайвстрийма.

За последно Каролев се включва от връх Тодорка преди 13 часа. "Честит ден на Европа, българи! И поне днес не се карайте кой еврофил и кой русофил. Преди всичко сме българи! Поздрави от връх Тодорка. Рано пиле, рано пее", пише той в социалната мрежа.

За Bulgaria ON AIR от ПСС Банско потвърдиха, че телефонът на икономиста е изключен. Сигналът е подаден към 16 ч. Той е карал сноуборд сам.

Колата на Каролев е оставена в района на Шилигарника.

Организирани са още спасители, като се очаква допълнителни екипи да се присъединят на зазоряване. Коментира се вариант сутринта в акцията да се включи и хеликоптер. "Теренът е изключително твърд и опасен", заявиха от Планинската спасителна служба.

В планинарските групи във Фейсбук също се опитват да помогнат в издирването на Владимир Каролев. "Получих молба от едни приятели. Днес над Банско се е изгубил сплитбордист, който се е спуснал от Тодорка в незнайна от тях посока. Предполагат че на запад. Не се е прибрал и ПСС го търсят, питали дали някой го е засичал в някакъв момент от деня. Сплитбордист, облечен в черно, пантил е сам", пише Борислав Камилов.

На 5 май Каролев е претърпял лек инцидент в планината, става ясно от друга негова публикация във Фейсбук. В коментарите негов приятел го предупреждава за опасностите на терена около връх Тодорка. "Следващия път на такова място ако си без пикел и седалка ти се разсърдвам и нема да си играеме. Горе дето пропусна отбивката си беше 55 градуса, баси. Ако се откинеш, нема и да те търся", пише му Любомир Първанов.