Починалите приинцидента край Своге са вече 16. Това обяви вътрешният министър Валентин Радев на специален брифинг във връзка с тежката катастрофа.


Той обясни, че в автобуса е имало общо 34 души - шофьорът с 33 пътници. Намясто са загинали 13, а другите 21 са транспортирани в болници. Към "Пирогов" са насочени 8 пациенти, но 2-ма са починали. В болницата в Своге са приети 6-има, като от тях една жена не е издържала и е издъхнала. С нея загиналите стават общо 16. Шофьорът, който е с черепно-мозъчна травма, е приет в ИСУЛ, други 2-ма пациенти - във ВМА и 4-има в Св. "Анна".

"Водачът на рейса се удря в три коли от насрещното движение, след което завива и пада в дерето. Имало е мантинели на мястото на инцидента. Информирал съм и президента, и премиера, като и други институции. Утре ще има среща в МВР, включително и с хора от прокуратурата, на която ще обсъдим ситуацията", обясни министър Рaдев.

 

Припомняме, че малко след 17:00 часа в близост до Своге автобус с пътници е излязъл от пътя, помел четири автомобила и се преобърнал на асфалтова площадка под нивото на пътното платно на изхода на града.

По предварителна информация инцидентът е станал на завой при силен дъжд.

Пътниците били тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира "Седемте престола".

По първоначална информация част от пътниците са жители на Световрачане. Екскурзията била организирана от местния пенсионерски клуб.