Тежко остава състоянието на 6-годишното дете, което бе блъснато от кола на тротоар в Сандански, съобщиха на брифинг пред "Пирогов", където то беше транспортирано вчера със специализирана линейка. В момента се правят изследвания на момченцето, като има реална опасност за живота му. На този етап прогнози за състоянието му не могат да се правят. Малкият Мартин е с черепно-мозъчна травма и счупени бедро и глезен, а още вчера беше изваден далакът му.

"Момченцето лежеше в локва кръв. Имаше много кръв. Семейството е добро. Майката е много грижовна",  разказа пред Нова телевизия свидетелка на тежкия инцидент в Сандански, при който 72-годишен мъж го помете.

"Плаках като малко дете, когато научих. Момченцето е много жизнено, постоянно си играе. Моля се на Господ да се оправи", заяви пък местен жител, който познава и възрастния човек зад волана на колата.

"С жена му заедно сме израснали. Той е свестен човек. Беше инженер, началник в завода", посочи той.

Инцидентът се е случил в сряда малко преди 9.00 часа. Екипи на ВиК в Сандански пристигнали с багер на улица "Александър Буйнов". Паркирали тежката машина на улицата и поставили сигнализация, че пътят е затворен.

Около багера се събрали деца от квартала, за да го разгледат - сред тях и 6-годишният Мартин. Докато се организирали да започват, към екипите на ВиК се приближил възрастен мъж. Той поискал да мине с колата си покрай багера, но му било отказано.

Вероятно ядосан, мъжът се качил в автомобила, натиснал газта, проправил си път между багера и паркираните на тротоара коли. Миг по-късно прегазил и детето.

В момента на удара до малкия Мартин е стоял шефът на водното дружество в Сандански. Мъжът е в шок от преживяното.

В момента на инцидента заедно с детето около багера са били още 5-6 деца. Всички те са невредими.

От прокуратурата отказаха коментар заради опасения, че могат да повлияят на свидетелските показания. Все още не е ясно и дали 73-годишният шофьор е бил с изрядно свидетелство за управление. Според съседите му той е имал здравословни проблеми. Пробата му за алкохол е отрицателна. Не е осъждан.