Директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново Димитър Машов издаде заповед за уволнение на 46-годишния полицай Иван Атанасов, който блъсна с автомобила си спряла на светофар кола, а след това дрегерът му отчете алкохол в издишания въздух, съобщи БНТ. 

Катастрофата стана на 16 април т.г. на кръстовище на бул. "България" до Регионалната дирекция по горите. Тогава 46-годишинят Иван Атанасов, квартален инспектор на квартал "Варуша", удря с личния си автомобил спрялата на светофар кола, управлявана от млада жена. В блъснатата кола е имало и малко дете. При инцидента няма пострадали, но проверката с дрегер на Атанасов е показала 1,84 промила алкохол в издишания въздух. 

По-късно стана ясно, че катастрофата е станала на метри от игрална зала, в която кварталният инспектор на кв. "Варуша" залагал и се черпил след работа. За щастие инцидентът се е разминал само с материални щети.

Полицаят  е задържан за срок до 24 часа, автомобилът му е иззет, а по случая се води следствено дело.

Ръководството на Областната дирекция остро осъжда подобно поведение и е категорично, че няма да толерира каквито и да било нарушения на полицейската етика, независимо дали са извършени от цивилни или униформени служители.