Училищен бус е катастрофирал на пътя между Монтана и Видин. Сред пострадалите са две деца, шофьорът и още един пътник, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Инцидентът е станал около 7:15 часа тази сутрин. Получен сигнал за пътнотранспортно произшествие, възникнало в района на монтанското с. Д-р Йосифово - катастрофирал в крайпътно дърво микробус.

Снимка: БТА

Към мястото на инцидента веднага били насочени екипи на Пътната полиция, РУ - Монтана, сектор "Специализирани оперативни дейности" и ЦСМП - Монтана.

След предприети действия и разрязване на превозното средство са извадени водачът, пътник и две деца (на 18 и 17 години), всички от село Д-р Йосифово. Те са настанени в болница в Монтана, според данните до момента - без опасност за живота.

Снимка: БТА

Пробите на водача за алкохол и наркотици са отрицателни.

По информация на местната медия BulNews едното от децата е със счупена бедрена кост и е оставено за лечение.

Снимка: БТА

Причините, довели до инцидента, до момента не са ясни. По първоначални данни шофьорът е изгубил контрол над превозното средство и се е ударил в дърво. Той е с комоцио.

В района има километрично задръстване, заради което се призовават шофьорите да избират алтернативен маршрут, докато пътят не бъде почистен и автобусът бъде преместен на безопасно място.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по установяването на причините за възникналия пътен инцидент продължава.