Клип, на който е заснето унижение и гавра срещу дете със специални потребности предизвика възмущение в социалните мрежи. Посегателството се случва на входа на елитна гимназия в Мъглиж. Жертвата е 14-годишен тийнейджър, а извършителите са негови съученици. Докато единият публично унижава момчето като го съблича голо, негов приятел снима видео, което качва в интернет.

И всичко това не свършва, защото след качването на клипа в социалните мрежи, започват и залози каква още да бъде направена на момчето със събраните пари от тези залагания, предаде NOVA.

Кметът на града Душо Гавазов е обявил, че ще задейства специални мерки за контрол и сигурност в учебното заведение.

"Случаят е от 5 март, като на 7-и здравния медиатор уведомява директора на училището и той пристъпва към незабавни действия. Родителите на единия насилник отказаха да се явят в Координационния съвет за противодействие на тормоза в училище", обясни Гавазов.

Този инцидент отразява девалвацията на ценностите на гражданското общество, каза още кметът и обясни, че родителите на насилника от клипа са отказали да се явяват в координационния съвет за противодействие на тормоз в училището. И ако родителите му са дезертирали от своите задължения и нямат капка срам от това, което е извършило тяхното дете и отказват да понесат солидарна отговорност, аз не знам какъв морал и какъв принцип може да говорим, каза Гавазав.

Образователният министър Галин Цоков е разпоредил проверка по случая, ще се окаже психологическа помощ на детето.