Трима мъже са откарани в болница след катастрофата между три автомобила на пътя Шумен - Силистра край село Дренци. Движението в участъка се регулира от пътни полицаи. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Шумен Ася Йорданова.

Сигналът за инцидента е подаден в 12.30 часа. По първоначални данни, шофьор на "Фолксваген голф" навлязъл частично в лентата за насрещно движение и се ударил в задна лява част на специализиран автомобил "Ивеко" за оказване на пътна помощ, който се завъртял наляво и също навлязъл в лентата за насрещно движение. Водач на "Форд", който се движел от Шумен към Силистра, се удря челно в специализирания автомобил.

Шофьорът на леката кола "Форд" и други двама мъже са откарани за преглед в болница, отбеляза Йорданова.

Снимка: ОД МВР-Шумен

Мотоциклетист катастрофира преди минути в района на улиците "Съединение" и "Петлешев" в Шумен, след като спирачките на мотора са отказали. Няма други пострадали при пътното произшествие, допълни Йорданова.

Снимка: ОД МВР-Шумен

Създадена е организация за засилен контрол на пътното движение в Шумен, каза в интервю за БТА директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов.

Снимка: ОД МВР-Шумен