Три румънски гражданки са пострадали при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе. Лекият автомобил, с който са пътували чужденките, се е ударил в тежкотоварен камион.

Вижте снимки

Сигналът за инцидента, който е станал на "Мойсев баир", е подаден в 6.57 часа. 

Снимка: Bulphoto

Лекият автомобил "Фолскваген" с румънска регистрация се е движил в посока Русе. По предварителна информация водачката е задрямала зад волана и на трилентов участък е загубила управление. Лекият автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е блъснал с движещ се в обратна посока камион с русенска регистрация. При сблъсъка се е откъснала и гума от лекия автомобил.

На място веднага са били изпратени екипи на Пътна полиция и две линейки на Спешна помощ, които са откарали чужденките в болница. Най-сериозно е състоянието на една от жените, която е получила гръдна травма и е със счупен крак. Другите две са с охлузни рани и травми на главата.

Заради катастрофата по пътя се образуваха колони от автомобили. Движението се осъществява в една лента и се регулира от полицията. Предстои изясняване на причините и обстоятелствата довели до катастрофата.

Снимка: Bulphoto