Трети ден продължава издирването на 39-годишния водолаз, който изчезна във водите на Искър. Колеги и приятели на Петър Христов предлагат голяма парична награда за човека, който го открие.

Мъжът изчезна в събота в реката край Мездра. Инцидентът стана край археологически комплекс "Калето", където в неделя трябваше да се проведе приключенски многобой.

Той е подготвял съоръжението за екстремно спускане в реката. Паднал от преобърнал се изкуствен сал и бил понесен от буйната вода. Мъжът е опитен водолаз, близките му имат надежда, че може да е успял да се спаси.

Петър Христов е спелеолог от пещерен клуб "Хеликтит" в София. Бил е инструктор по пещерно спасяване и леководолаз, при това един от най-добрите.  Участвал е в десетки пещерни експедиции и в екстремно прояви, организирани от "Хеликтит". Затова надеждата, че някак е успял да се спаси, остава.

Инициативата "Приключенски многобой - Мездра 2018" е отложена заради скръбта на хората, които са работили с него преди да изчезне във водите на придошлата вода.